Druivenplanten

Succesvol druiven telen, start bij het selecteren van de juiste variëteit voor jouw regio. Druiven groeien makkelijk, maar je moet druivenplanten kiezen die passen bij je regio. Je plaatselijke fruitboomkweker kan een specifiek ras voorstellen en de juiste kweekinfo meegeven.

Druiven kweken in je achtertuin

druivenplanten

Plant druiven in het vroege voorjaar, wanneer je variëteiten met blote wortels vindt. Het wortelsysteem van een wijnstok kan diep groeien, dus goed gecultiveerde grond die vrij is van onkruid en gras ,zonder concurrentie van andere planten die water en voedingsstoffen ontnemen,is het beste. Waarschijnlijk moet je ook tijdens het planten wat snoeien. Snoei alles behalve één stengel af en zoek vervolgens de knoppen op de stengel; snijd de stengel terug tot slechts twee knoppen. Je bent onderweg.

Druiven voeren en snoeien

Breng de eerste twee of drie jaar, elk vroege voorjaar, een stikstofmeststof aan . Naarmate de wijnstokken volwassen worden, hebben ze hier minder behoefte aan. Het hangt allemaal af van je waarneming. Zien de wijnstokken er krachtig en gezond uit? Misschien heb je geen kunstmest nodig. De techniek voor het telen van de meest productieve druiven is een goede snoeipraktijk. Overproductie leidt tot fruit van slechte kwaliteit.