Een tuinhuis is duurzaam als het aan deze voorwaarden voldoet

tuinhuis duurzaam

Duurzaamheid hebben we inmiddels allemaal hoog in het vaandel staan. Het is belangrijk om na te denken over de wereld en alles wat wij erin brengen. Je wil dus dat zoveel mogelijk producten in en rondom je huis duurzaam zijn. Een tuinhuis is duurzaam als het aan een aantal voorwaarden voldoet. Goed nieuws: het is relatief simpel om een duurzaam tuinhuis te hebben.

Let op het hout

tuinhuis duurzaam

Het belangrijkste is natuurlijk dat je kiest voor een tuinhuis van hout of een ander duurzaam materiaal. Het begint allemaal met het materiaal. Maar niet elk hout is even duurzaam. Sommige houtsoorten rotten snel en zijn daarmee dus helemaal niet zo duurzaam. Daarom kun je het beste kiezen voor geïmpregneerd hout.

Wat is dat?

Bij het impregneren van hout wordt het hout behandeld met een combinatie van chemische stoffen, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt hout heel goed. De andere stoffen die worden toegevoegd beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting waar het koper niet direct invloed op uitoefent. Geïmpregneerd hout herken je vaak aan een kenmerkende groene gloed over het hout. Dit komt dus door het koper.