Klassieke hanglampen: haal nostalgie in huis

Zelf ben ik niet zo voor een volledig klassiek interieur. Ik heb dan ook gekozen voor een moderne wooninrichting. Maar toch zijn er bepaalde klassieke elementen die ik zo mooi vind om in huis te hebben: klassieke hanglampen bijvoorbeeld, en dan met name de ouderwetse grote kroonluchters. Ze deden me altijd denken aan de gezellige sfeer bij oma. De kaarsvormige lichtjes die in de messing armatuur weerkaatsen zijn gewoon door niets anders te evenaren. Ik heb onlangs dan ook mijn moderne hanglampen vervangen door klassieke verlichting. 

Een kroonluchter als geen ander


Op internet vond ik een prachtige ouderwetse kroonluchter en ik was onmiddellijk verkocht. Een échte kroonluchter met kristallen, bloemblaadjes en kaars-lampjes: dit was wat ik wou! Hij werd snel geleverd en ik heb hem dezelfde dag nog opgehangen. Schitterend gewoon. Tegen mijn wit plafond komt hij perfect uit. Het is een echte eyecatcher. Mijn moderne wandlampen vloekten nu een beetje met mijn kroonluchter en ondertussen heb ik in dezelfde webshop ook wandlampen gevonden in dezelfde stijl. Zo krijg ik een stijlvol geheel: een moderne woning met een vleugje nostalgie.