Meer dan alleen stappen

Costa Brava Spanje

Wanneer je denkt aan de Costa Brava Spanje denk je direct aan stappen en uitgaan, niet gek want je hebt er meer dan voldoende gelegenheden om uit te gaan. Toch heeft deze regio veel meer te bieden dan alleen op het strand bakken, en vervolgens tot diep in de nacht uit te gaan in een van de vele discotheken die de regio kent. Blanes bijvoorbeeld heeft naast het uitgaansleven een bijzondere bezienswaardigheid, de badplaats heeft namelijk twee botanische tuinen.

Costa Brava Spanje

Populaire Medes eilanden

Bij duikers en snorkelaars zijn de Medes eilanden erg populair, rondom de zeven eilanden behoren de zeereservaten tot de belangrijkste in het westen van de Middellandse zee. Je vindt hier unieke planten en dieren, die je nergens anders aan de Costa Brava Spanje vindt. Ben je geen waterliefhebber of kun je niet duiken, dan kun je met een glasbodemboot ook een tochtje maken. Op deze manier zie je toch al het natuurschoon wat dit gebied heeft te bieden.

Met de auto naar de Costa Brava

Het is eenvoudig te doen om met de auto naar de Costa Brava Spanje te gaan, over het algemeen ben je 14 tot 15 uur kwijt om er te komen. Wel moet je er rekening mee houden dat er veel mensen kiezen om ook met de auto te gaan, het kan erg druk zijn en bij de tolpoort zul je vast en zeker in een file belanden. Met een pendelbus kun je ook op vakantie gaan, zeer populair bij jongeren omdat het lekker voordelig is. Wel ben je wat langer onderweg, reken op ongeveer 18 uur inclusief stops.