Secretaresse opleiding volwassenen

Het is nooit te laat om te leren. Kies bijvoorbeeld voor een secretaresse opleiding volwassenen. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Een opleiding volgen en een diploma behalen is altijd goed. Zeker wanneer je een baan zoekt of een nieuwe baan wil gaan zoeken. De secretaresse opleiding volwassenen is dan een goede optie. Je leert hier namelijk allerlei vaardigheden voor de functie van secretaresse. Een allround functie die bijna overal ingezet kan worden en die je bovendien veel zinnige vaardigheden leert.

Waarom opleiding secretaresse volgen

Steeds vaker worden secretaresses vervangen door computers, maar dat maakt de secretaresse opleiding volwassenen niet minder relevant. In plaats van te letten op vacatures voor secretaresse, kun je bijvoorbeeld je geleerde vaardigheden toepassen in een functie als managementassistent of office manager. Deze functies overlappen heel erg met elkaar. En uiteindelijk leer je bij de secretaresse opleiding volwassenen een hoop basisvaardigheden die goed gebruikt kunnen worden in het bedrijfsleven. Je kunt er bijvoorbeeld ook iets aan hebben als je voor jezelf wil beginnen als ondernemer.

Invulling van de opleiding

De secretaresse opleiding volwassenen duurt 45 weken. Iedere week heb je drie uur les. Dit is in één les, zodat je niet meerdere keren per week naar een locatie hoeft te komen. Er zijn ruim vijftig leslocaties, dus ver reizen hoef je waarschijnlijk sowieso niet. In de 45 weken worden drie onderdelen behandeld. Eerst zijn dit zakelijk Nederlands en zakelijk Engels. Je sluit de opleiding secretaresse volwassenen af met notuleren. Voordat je deze onderdelen start, volg je de basis die hoort bij de opleiding administratief medewerker.