Waarom kan het slim zijn in goud te investeren?

Goud is een betaalmiddel en dat weten ook veel mensen. Vroeger werd goud ook echt gebruikt betaalmiddel. Goud werd namelijk vroeger gebruikt in de handel, in die tijd kon er betaald worden met goud en dit goud werd dan weer omgezet naar hun soort munt. Dit heeft ervoor gezorgt dat sommige landen momenteel veel goud hebben en andere landen minder goud. In de twee wereldoorlogen  werd alles anders er werkt meer geld bijgedrukt dan wat je kon deken met goud, dit werd gedaan om  alle kosten te kunnen betalen die gemaakt waren tijdens de oorlog. Nu weet je de geschiedenis van goud wij van doijer & kalff vertellen je nu nog even waarom het verstandig is om nu te beleggen in goud. 

Theorie 

Goud is nog steeds een betaalmiddel waar veel mensen op beleggen, dat heeft te maken met het stukje daarboven. Goud wordt dus al jaren gezien als waardevol. Investeren in goud is altijd een veilige optie omdat goud altijd waarde behoudt. Daarom het ook vaak zo als we bijvoorbeeld met Nederland in een crisis zitten dat we vaak terugvallen op goud. De waarde van goud is hoog op het moment dat wij met Nederland in donker weer zitten. Daarentegen gaat de waarde van goud naar beneden op het moment dat het economische goed gaat met Nederland. 

De hoeveelheid goud in de wereld bestaat uit  het goud wat we nu op voorraad hebben en het goud wat momenteel door mijnwerkers wordt gevonden in de mijnen. De waarde van goud blijft stabiel dit komt doordat er niet heel veel goud meer wordt gevonden en de voorraad goud  blijft ook stabiel, hierdoor zie je een langzame toename in de hoeveelheid goud.

Voordelen 

Liquiditeit

Omdat goud altijd zijn waarde behoudt, wordt beleggen in goud ook wel gezien als een liquide belegging. Een liquide belegging houd in dat er altijd vraag en aanbod zal blijven naar goud. Er zijn altijd mensen te vinden die in goud willen investeren en dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk van je goud af kunt komen op het moment dat jij het niet meer nodig hebt. 

Veilig

Wat ik net ook al zei goud behoudt altijd zijn waarde want er is altijd vraag en aanbod naar goud.  Als in crisistijden leven kan de Nederlandse Staat altijd terugvallen op de hoeveelheid wat we op dat moment in voorraad hebben. De munt kan gemakkelijk zijn of haar waarde verliezen en hierdoor omvallen en dat is bij goed niet het geval. 
Goud kopen heeft dus verschillende voordelen. Als je je nog meer wilt verdiepen in het kopen van Goud staat er nog meer informatie op de website van doijer & kalff.