Zo verdien je geld met het plaatsen van zonnepanelen

zonnepanelen zutphen

Je denkt erover na om zonnepanelen te plaatsen, want er wordt vaak aangegeven dat je hiermee veel geld kunt besparen. Maar het kost juist toch geld om zonnepanelen Zutphen te plaatsen? In dit artikel leggen wij uit hoe je nu precies geld bespaart met het plaatsen van zonnepanelen.

zonnepanelen zutphen

Je hoeft niet meer te betalen voor energie

Als je zonnepanelen plaatst, bespaar je geld doordat je niet meer hoeft te betalen voor energie. Dit leidt ertoe dat je na ongeveer tien jaar je gehele investering in de zonnepanelen hebt terugverdiend. Daarna gaan de zonnepanelen nog ongeveer vijftien jaar mee. In die tijd hoef je nog steeds niets voor energie te betalen, waardoor je dus heel wat geld bespaart.

Je kunt energie terug leveren

Het is ook mogelijk om geld te verdienen met zonnepanelen. Je kunt het teveel aan energie dat wordt opgewekt terugleveren aan het stroomnetwerk. Hier krijg je dan een vergoeding voor.

zonnepanelen zutphen

Je woning wordt meer waard

Een huis met zonnepanelen is meer waard dan hetzelfde huis zonder zonnepanelen. Dit komt doordat het huis een beter energielabel krijgt en doordat de koper dan geen kosten voor energie heeft. Zo verkoop je je huis sneller en tegen een hogere prijs.